Resepi Cucur Badak Sedap

Resepi Cucur Badak Sedap

Delicious, fresh and tasty.

Resepi Cucur Badak Sedap. Sebenarnya kuih cucur badak bukan lah kuih kegemaran saya tetapi saya melihat my hubby suka juga memakan kuih ini. Kuih badak berendam terdiri daripada adunan tepung beras yang digentel bulat dengan inti kelapa.

Resepi Badak Berendam Inti Kelapa Best Untuk Pemanis Mulut
Resepi Badak Berendam Inti Kelapa Best Untuk Pemanis Mulut (Chester Newman)
Cucur Badak - Filled with grated coconut seasoned with turmeric, lemon grass, red chilies, and dried shrimps, the fillings are wrapped with sweet pot. Kuih badak berendam, atau juga dipanggil sebagai sopang di Negeri Sembilan, adalah sejenis kuih tradisional yang terkenal di Malaysia, terutamanya di Pantai Timur iaitu di Kelantan dan Terengganu. Kebetulan ubi keledek yang dibawa dari Kelantan, masih banyak, jadi saya memikirkan resepi kuih muih yang menggunakan ubi keledek sebagai bahan utama.

Boleh visit blog ni kalau nak tengok resepi lain jugak yang.

Tapi jangan pula diletakkan badak di dalam cucur ini, hanya nama saja badak.

Sekali Gigit Penuh Mulut Dengan Inti! Resepi Cucur Badak ...

Segmen Menu Pilihan Ramadan ~ sayidahnapisahdotcom

Resepi Cucur Jagung Rangup dan Sedap - Resepi Masakan Melayu

Resepi Kuih Cucur Badak Paling Mudah dan Sedap - Blogopsi

Dari Dapur Kecah: Kuih badak berendam

jom masak, jom makan makan..: Kuih Cucur Badak.

Ini Caranya Buat CUCUR BADAK Sedap, Lembut, Padat Inti ...

Kuih Cucur Badak | Tasty, Food

amy_sham: kuih badak berendam..

Petang-petang macam ni bila tiba-tiba anak kata dia lapar, mak laju ke dapur Taklah malu sangat nak bagi laki makan. Ikuti resepi ini untuk cara yang paling ringkas untuk membuat cekodok manis! Resepi Cucur Manis Stick Ala Churros.